Om oss

Kennel

Chamris

- en liten kennel med stort hjärta

Carola Hellmin

Söräng

725 93 Västerås

070-695 79 09

carola.hellmin@brevet.nu

www.chamris.se

Om Kennel Chamris

Jag köpte min första hund 2002, en amerikansk cocker spaniel.

Candy var en buff tik som blev hela familjens kelgris. Hon älskade att öppna paket och hon kunde verkligen öppna paketen själv! I juletid var det paketen under granen vi fick vakta och inte godisskålarna. Candy tog vi inga valpar på, hon var inte ämnad för det, men hon gjorde mig intresserad av hundsport och utställning. Therese, min yngsta dotter och jag har idag hundar, utställning och avel som ett gemensamt intresse.

 

Matrix, Hilights Murcielago blev vår andra amris. Therese visade fram honom till svensk champion. Efter Matrix så ökade antalet hundar i det Hellminska hemmet i rask takt. Vår första amriskull tog vi 2006. Det har blivit totalt 10 amriskullar under åren.

 

Vår mest vinstrika amris var en svart hane Chamris Show Them Tell-Us, Kenzo. Han tog flera vinnartitlar och championat. Mitt bästa minne var när jag visade honom på SK's utställning i Piteå 2010 och han blev Best In Show, det var magiskt! Ska man hålla på med utställning och har en amris så måste man lägga ner åtskilliga timmar på pälsvården. Det var allt jobb med pälsen som gjorde att jag jag började se mig om efter en korthårig ras och mops hade jag spanat in några år tidigare. 2007 fick jag kontakt med Kennel Puggens och blev erbjuden att köpa en tik,Puggens Queen Qristine, Ester. Hon blev vår stamtik som har gått bra både på utställning och lämnat fina friska valpar.

 

Therese tävlade med Ester i juniorhandling och de var ett fint par tillsammans som man la märke til i ringenl. Endast 9 månader gammal klarade Ester av att stå still så länge som det krävdes i juniorhandlerringen. Hon älskade att tävla med Therese. Utställning i rasringen tyckte hon däremot inte var lika roligt och vid tre års ålder gav vi upp, hon hade verkligen tröttnat!

2010 fick vi vår första mopskull, en hane och en tik. Under en period hade vi både amris och mops som vi visade på utställning, men med tiden var det kombinationen med mitt jobb, kenneln och tiden som gjorde att vi numera bara har mopsar i kenneln.

 

Jag är uppvuxen i Fagersta och när jag var sex år köpte familjen vår första schäfer. Pappa började i brukshundsklubben och det blev vårt andra hem. Det blev flera schäfrar, men vi tog ävenhand om en engelsk cocker spaniel som jag försökte lära lite lydnad - utan större framgång.

 

Therese har alltid gillat djur, hon började tidigt att rida på Rocklunda stall, hon hade ett akvarium, eremitkräftor och senare en kanin. Efter att vi lånade hem min systers amerikanska cockerspaniel, Mellis så köpte vi, till hennes lycka, en buff liten amristik, Candy! När det blev dags för Therese att välja gymnasium så valde hon Djurgymnasiet i Stockholm. En utbildning med inriktning mot djursjukvård. I dag arbetar Therese med djursjukvård på ett av Europas största djursjukhus.

 

Är ni intresserade av att köpa en valp från kennel Chamris så är ni välkomna att anmäla ert intresse. Skicka ett mejl där du berättar lite om dig själv, vad du har att erbjuda en mops från oss och varför du vill ha just en mops.

//Carola & Therese